Zonnegroet

Yoga


Yoga, er zijn al zoveel Yoga studio's en toch komt er nog eentje bij. Er zijn in Arnhem veel goede yoga studio's. Aryuna Yoga onderscheid zich door een totale ervaring te bieden, op persoonlijk niveau. Dit houdt in dat er geen school aan te pas komt met lesroosters, maar dat wij een ontmoeting hebben in mijn studio, buiten of bij jou thuis. Deze sessies bestaan niet alleen uit yoga; meditatie en klankschaalmassages zijn hier een gelijk onderdeel bij.

Voor informatie of maken van afspraak kunt u mailen naar:


info@arjuna-yoga.nl

Wellicht zie je door het "Yogabos" niet meer welke stijlen er worden toegepast. Ik heb 6 jaar Hatha Yoga, de basis van alle yogastijlen die er momenteel bestaan, bestudeert bij een yogaschool in Enschede en in maart 2020 heb ik een opleiding tot Hatha Yoga docent afgesloten bij New Nature Academy Silvolde. Tijdens deze opleiding heb ik de Hatha Yoga volgens de traditie van Swami Sivananda bestudeerd.


Sivananda Yoga wordt gekenmerkt door de afwisseling van inspanning en ontspanning. Er is veel aandacht voor de gezondheid en het welzijn van de Yoga beoefenaar. De Sivananda Yoga serie is zo opgebouwd dat het alle chakra’s en de daarbij behorende klieren behandelt, van de kruinchakra tot de wortelchakra. Sivananda Yoga is gericht op het voorkomen van ziekte en het verbeteren van de vitaliteit.


Op verzoek van een paar buren ben ik gestart met "buren" yoga. De groep is nadien groter geworden en ben daarom uitgeweken naar een andere locatie en van "buren" yoga zijn we overgestapt naar "buurt" (St Marten / Sonsbeekkwartier) yoga, uiteraard is iedereen welkom.  


De lessen worden gegeven op dinsdagavond van 19:30 tot 21:00 uur, in Arnhem bij

TAI CHI centrum, Sloetstraat 66A, 6821CW.

Wilt u hieraan deelnemen, stuur dan een mail naar info@arjuna-yoga.nl of loop binnen voor een kennismakingsles. Voor tarieven klik hier of ga naar tabblad tarieven.


De 8 stappen van Patanjali is de leidraad voor de lessen. Dat  zijn Yama (weigeringen), Niyama (idealen), Asana's (fysieke houdingen), Pranayama (ademhaling / energie beheersing), Pratyhara (loslaten), Dharana (concentratie), Dhyana (meditatie) en Samadhi (contemplatie). 


Ook voor kantooryoga kunt u bij mij terecht. Door veel, en meestal in een verkeerde houding, achter het scherm te zitten kan ons lichaam hier en daar wel pijntjes vertonen, stijf worden o.i.d. Hiervoor zijn er een aantal lichte en eenvoudige oefeningen welke een probaatmiddel zijn om te voorkomen dat het zover komt. Voor meer informatie of een offerte kunt u een mail sturen naar: info@arjuna-yoga.nl  

          

 Daarnaast  kan ik stoelyoga geven wat vooral voor senioren een uitkomst kan zijn om meer te bewegen zonder grote inspanningen.